Blogs & Vlogs

Open Dag - 29 juni 2019

Jacco Eltingh zorgt voor een geslaagde Open Dag van Tennisclub Bilthoven

¨Wat leuk hier, zo druk en gezellig, ik krijg helemaal zin om te gaan tennissen,¨ zei een bezoeker van de Open Dag van Tennis Club Bilthoven (TCB). Enige momenten later kon kreeg hij dan ook een warm welkom als nieuw lid. De Open Dag was dit jaar ook de start was van een volle lustrumweek, want TCB bestaat dit jaar al 85 jaar!

Om alle geïnteresseerden de gelegenheid te geven om kennis te maken met tennis én met deze mooie, gezellige tennisclub, had TCB een klinkende naam en speler van wereldniveau gevraagd op deze Open Dag. Oud-wereldkampioen heren-dubbel Jacco Eltingh was speciaal naar Bilthoven afgereisd om jong en oud, leden en geen leden, te voorzien van technische tips en sterke adviezen, zoals ¨Als je je eerste service inslaat, kan je nooit een dubbele fout maken¨.

Uiterste geconcentreerd heeft iedereen bijna twee uur getennist onder leiding van deze wereldberoemde Nederlander. Korte ballen, lange ballen, hoge ballen, noem maar op, de techniek kwam aan bod. Ook andere, niet alledaagse adviezen deelde Jacco Eltingh met alle aanwezigen. ¨Alles met het gewicht naar voren¨, klonk begrijpelijk nu iedereen op de tennisbaan stond. Het bleek voor velen een gouden tip. Zelfs een toeschouwer oefende even langs de lijn hoe dit voelde met dat gewicht naar voren. Dat is vast een wereldkampioen in spé.

Als kers op de taart, speelde de tennislegende na de lessen, ogenschijnlijk onvermoeid, met het eerste team van TCB een demonstratie-wedstrijd. Dat was niet zomaar een partijtje. Onder spelers en toeschouwers steeg meermalen luid gelach op, vanwege de grappen van de bekende tennisser. Zo zag het publiek dat het net altijd een beetje naar beneden kan worden geduwd om de bal van je partner naar de andere kant te helpen. Maar ondertussen bleef het spel zelf op hoog niveau. Alleen échte kampioenen kunnen dit combineren.

Trots in zijn nieuwe lustrumshirt van TCB stapte Jacco bijna drie uur later de baan weer af en kon het grote napraten beginnen. Na de uitgebreide, muzikale borrel ging iedereen tevreden naar huis met de hoop nu een klein beetje te kunnen tennissen als een wereldkampioen.